TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Jokūbas Steponas Rimgaudas Vakarė Rufas
Nekeptas pyragas su maskarpone
Nekeptas pyragas su maskarpone

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
Pagrindui:
200 gramų sausainių
200 gramų juodojo šokolado
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio
500 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
150 mililitrų pieno
7 šaukštai cukraus pudros
15 gramų želatinos
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
Želė sluoksniui:
470 gramų konservuotų persikų (apytikriai, 1 skardinės)
300 gramų mango tyrė
77 gramai persikų želė
2 šaukšteliai želatinos
Papuošimui:
470 gramų konservuotų persikų (apytikriai, 1 skardinės)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pagrindui šokoladą išlydykite.

2.
Sausainius susmulkinkite iki smulkių gabaliukų ir išmaišykite su lydytu šokoladu. Sausainių mase išklokite torto formos dugną.

3.
Kremui želatiną užpilkite pienų ir palikite brinkti 15 min. Išbrinkintą želatiną ištirpinkite vandens garų vonelėje (neužvirinkite!) ir atvėsinkite iki kambario temperatūros.

4.
Grietinėlę suplakite su cukraus pudra, vaniliniu cukrumi (bet ne iki standumo).

5.
Grietinėlės masę sumaišykite su maskarponės sūriu. Po truputį, maišant, supilkite ištirpintą atvėsusią želatiną. Išmaišykite.

6.
Kremą sukrėskite ant sausainių pagrindo, išlyginkite paviršių ir dėkite į šaldytuvą sustingti. 

7.
Žele sluoksniui želatiną užpilti keliais šaukštais šalto vandens ir palikti 15 min brinkti.

8.
Persikus sudėti į nedidelį puodą, sutrinti elektriniu trintuvu. Sudėti mango tyrę, pakaitinti. Nuimti nuo ugnies, suberti persikų želę, sudėti išbrinkintą želatiną, išmaišyti. Atvėsinti.

9.
Kai atvės, želė užpilti ant sustingusio kremo sluoksnio ir palikti šaldytuve geriausiai per naktį.

10.
Papuošimui naudojau persikus, šokoladą, migdolų drožles.


Patarimai:

Forma 20 cm skersmens.




admin · 2021-11-25 09:00 · 1 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt Funny links blog