INGREDIENTAI: 400 gramų bulvių
4 vienetai kiaušinių
0.5 vieneto žiedinių kopūstų (nedidelio)
100 gramų fermentinio sūrio
100 gramų rūkyto kumpio (naudojau vištienos)
2 šaukštai aliejaus
šiek tiek petražolių
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Bulves nulupti, supjaustyti mažais gabalėliais ir išvirti pasūdytam vandenyje. Likus kelioms minutės iki pabaigos, sudėti mažais žiedynais išskirstytus žiedinius kopūstus ir baigti virti. Nupilti vandenį ir viską sutrinti.
2.
Sūrį ir kumpį sutarkuoti ir įmaišyti į bulvių masę. Įmaišyti smulkintas petražoles, pagardinti druska ir pipirais.
3.
Drėgnomis rankomis formuoti paplotėlius ir dėti į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 10 minučių.
4.
Keptuvėje įkaitintame aliejuje iškepti kiaušinius. Sudėti keptus kiaušinius ant iškepusių paplotėlių.