INGREDIENTAI: 2 vienetai obuolių
2 vienetai kiaušinių
100 gramų varškės (minkštos)
1 šlakelis citrinų sulčių
5 šaukštai kvietinių miltų (apytikriai)
2 šaukštai cukraus
1 šaukštas medaus
1 šaukštelis kepimo miltelių (su lengvu kaupu)
1 žiupsnelis druskos
pagal skonį vanilės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Obuolius nulupti, sutarkuoti stambia tarka, apšlakstyti citrinų sultimis.
2.
Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų.
3.
Į dubenį su kiaušinių tryniais suberti cukrų ir išplakti iki purumo, dėti sviestą, varškę, medų, berti miltus, kepimo miltelius ir išmaišyti.
4.
Obuolių skystį nuspausti rankomis ir sudėti į dubenį su tešla.
5.
Į dubenį su kiaušinių baltymais įberti druskos ir išplakti iki standžių putų, tuomet sudėti į dubenį su tešlą ir išmaišyti.
6.
Į keptuvę įpilti aliejaus, įkaitinti, dėti tešlos ir kepto blynelius ant nedidelės kaitros iš abiejų pusių.