INGREDIENTAI: Tešlai:
600 gramų varškės
200 gramų miltų
3 vienetai kiaušinių
4 šaukštai cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Pabarstymui:
10 žiupsnelių cukraus pudros
Kepimui:
1 litras aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Persijokite miltus kartu su kepimo milteliais ir druska.
2.
Varškę ir kiaušinius gerai sutrinkite. Įberkite miltus į varškės masę ir išmaišykite. Jei spurgas formuosite rankomis, įdėkite dar šiek tiek miltų, tačiau geriau jas formuoti dviem šaukštais.
3.
Aliejų užkaitinkite ant didelės ugnies. Leiskite spurgas į aliejų ir stebėkite, kaip jie kunkuliuoja. Tuomet primažinkite ugnį, kad nesviltų spurgos.
4.
Iškepusias spurgas sudėkite ant servetėlės, kad nuvarvėtų aliejaus perteklius. Pabarstykite cukraus pudra ir skanaukite.