INGREDIENTAI: 2 vienetai bananų (didelių, labai gerai prinokusių)
1 stiklinė avižinių dribsnių (geriausia – viso grūdo)
1 stiklinė migdolų miltų (arba migdolų)
2/3 stiklinės grikių miltų
6 šaukštai kokosų aliejaus
4 šaukštai augalinio pieno (arba karvių pieno)
4 šaukštai klevų sirupo (arba medaus/cukraus)
50 gramų juodojo šokolado
1 šaukštas citrinų sulčių
1 šaukštelis kepimo miltelių (arba kepimo miltelių be glitimo)
0.5 šaukštelio cinamono
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis vanilės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Avižinius dribsnius dedame į maisto smulkintuvą ir sutriname iki miltų tekstūros.
2.
Jei naudojate migdolus – su jais padarome tą patį, t.y. sutriname iki miltų tekstūros.
3.
Bananus sutriname maisto smulkintuvu iki vientisos masės.
4.
Viename dubenyje sumaišome birius produktus: visus trejus miltus, kepimo miltelius, druską, vanilę, cinamoną.
5.
Kitame dubenyje sumaišome skystus produktus: trintus bananus, aliejų (jei jūsų kokosų aliejus sukietėjęs, prieš tai pašildykite ir išlydykite), citrinos sultis, pieną, klevų sirupą.
6.
Skystus produktus beriame prie birių, išmaišome – turi būti pakankamai tiršta ir savo formą išlaikanti masė.
7.
Sukapojame šokoladą norimo dydžio gabalėliais ir įmaišome į keksiukų masę.
8.
Masę dedame į formeles. Ant viršaus aš pabarsčiau šiek tiek migdolų miltų ir šokolado, bet tai nebūtina.
9.
Kepame iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 minutes (orkaitės funkcija viršus + apačia). Mediniu pagaliuku patikriname ar iškepė – jei pagaliukas sausas, reiškia taip.
Patarimai:
•
Matavimui naudojau 250 ml stiklinę.
•
Šie keksiukai puikiai išsilaikys kambario temperatūroje 4 dienas. Geriausia laikyti sandarioje stiklinėje dėžutėje. Į dėžutės apačią dėkite popierinę servetėlę, ant jos keksiukus, kuriuos papildomai užklokite popierine servetėle.
Daugiau maistingų ir stilingų receptų galite rasti šioje Kristinos knygoje