TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-04-19 06:36
Ant grotelių kepta vištiena - minkšta ir aromatinga
Vištiena ant grotelių grilio

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
2 kilogramai vištienos šlaunelių mėsos (be kaulų, su odele)
4 šaukštai majonezo (naudojau su mangais)
1 vienetas citrinų (reikės sulčių)
2 šaukštai pomidorų padažo
2 šaukštai alyvuogių aliejaus (naudojau su bazilikais)
2 šaukštai obuolių acto
1.5 šaukšto druskos (pagal skonį)
1 šaukštas dižono garstyčių
1 šaukštas rudojo cukraus
0.5 šaukštelio maltų lauro lapų
2 skiltelės česnako (išspausto)
3 žiupsneliai penkių pipirų mišinio
2 žiupsneliai maltos raudonosios paprikos
2 žiupsneliai džiovinto čiobrelio
1 žiupsnelis aitriosios paprikos miltelių
1 žiupsnelis kario prieskonių

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Mėsą supjaustyti stambiais gabalais.

2.
Majonezą, pomidorų padažą, citrinų sultis, česnaką, aliejų, actą, garstyčias, cukrų, prieskonius sumaišyti ir paragauti, ar atitinka Jūsų skonio poreikius - ar tinka sūrumas, gal aitrumo trūksta, gal prieskonių.

3.
Į marinatą sudėti mėsą, gerai išmaišyti ir padėti į šaldytuvą, geriausia nakčiai, ar bent kelioms valandoms.

4.
Kepti grotelėse virš žarijų, kol lengvai apskrus (priklausomai nuo žarijų kaitros, gali užtrukti apie 20-30 min).




admin · 2021-10-18 00:00 · 238 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt