INGREDIENTAI: 800 gramų varškės
4 vienetai kiaušinių
100 gramų cukraus
1 šaukštas krakmolo
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šlakelis aliejaus
Padažui:
100 gramų juodojo šokolado
125 gramai grietinėlės (apytikriai)
Ledams:
250 gramų uogų
250 gramų grietinėlės, 35% riebumo
125 gramai cukraus pudros
1 vienetas kiaušinių
Patiekiant:
šiek tiek migdolų drožlių
Papuošimui:
šiek tiek uogų
šiek tiek mėtų šakelių (arba bazilikų)
šiek tiek cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Ledams uogas atitirpinti, jeigu šaldytos. Suberti cukraus pudrą ir gerai sutrinti maisto smulkintuvu.
2.
Į masę įmušti 1 kiaušinį.
3.
Grietinėlę suplakti iki standžių putų. Atsargiai įmaišyti į uogų masę. Supilti į jūsų pasirinktas silikonines formeles.
4.
Dedame į šaldiklį, kad sustingtų.
5.
Šokolado padažui sulaužome plytelę juodojo šokolado, sudedame į puodą, supilame grietinėlę ir kaitiname, maišant, ant mažos liepsnos, kol viskas ištirps. Ištirpinus, dar truputį pakaitinti.
6.
Pyragaičiams atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų.
7.
Sudedame į dubenį trynius, varškę, beriame cukrų, vanilinį cukrų, krakmolą, įpilame šlakelį aliejaus. Viską gerai išmaišome.
8.
Kiaušinio baltymus suplakame elektriniu plakikliu iki putų, sudedame į varškės masę ir dar kartą gerai išmaišome. Dedame masę į silikonines pasirinktas formas.
9.
Kepame apie 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 min, jei trūksta kepimo, dar pakepame 5 min ant 180 C laipsnių temperatūros.
10.
Patiekiame pyragėlius su ledais, pabarstome migdolų drožlėmis, papuošiame mėtų ir baziliko šakele, uogomis, užpilame karštu šokoladu, apiberiame cukraus pudra.