TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-04-18 11:10
Tinginukų pomidorų sriuba - mano skaniausioji
Pomidorų sriuba

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
1 kilogramas pomidorų
1 vienetas svogūnų
1 vienetas obuolių (nedidelio, arba 0.5 didesnio, žr. patarimus)
2 skiltelės česnako
pagal skonį sultinio (arba vandens)
1 saujelė baziliko (šviežio, arba šaukštelis džiovinto baziliko ar čiobrelių)
šiek tiek alyvuogių aliejaus
0.5 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių (nebūtina)
0.5 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių (nebūtina)
pagal skonį druskos
1 žiupsnelis pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pomidorus nulupkite (žr. patarimus žemiau), perpjaukite pusiau ir išpjaukite kietus kotelius.

2.
Svogūną nulupkite, perpjaukite į keturias dalis. Česnako skilteles nulupkite ir perpjaukite į 2-3 dalis.

3.
Obuolį perpjaukite pusiau, išpjaukite sėklalizdį.

4.
Visus ingredientus vienu sluoksniu paskleiskite kepimo skardoje. Apšlakstykite trupučiu alyvuogių aliejaus.

5.
Kepkite iki 210 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes.

6.
Iškepusias daržoves sudėkite į elektrinio trintuvo indą drauge su baziliko lapeliais ir paprikos milteliais. Sutrinkite iki vientisos konsistencijos.

7.
Jeigu norisi skystesnės sriubos, papildomai įpilkite šiek tiek sultinio arba vandens. Pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais.

8.
Patiekdami galite pašlakstyti alyvuogių aliejumi, pagardinti šviežiai grūstais pipirais ir baziliko lapeliais. Prie šios pomidorų sriubos tinka patiekti skrudintos duonos (aš patiekiau šį Kaprio sumuštinuką)


Patarimai:

Pomidorus lupu taip - kiekvieną viršuje ir apačioje įpjaunu kryžmai, sudedu visus į puodą ir užpilu verdančiu vandeniu, jog apsemtų. Palaikau 1 minutę, tada vandenį nupilu ir nuimu atsilupusias odeles. Jeigu gamintumėte iš vyšninių pomidoriukų, jų galite nelupti - odelės gerai susitrina.


Pati skaniausia šį sriuba pavyksta iš saldžiarūgščių pomidorų. Jeigu gaminsite iš švelnesnio skonio mėsingų pomidorų, sutrynę sriubą ją galite pagardinti trupučiu citrinos sulčių.


Obuolys suteikia sriubai natūralaus salstelėjimo, bet jei mėgstate rūgštesnę sriubą, galite jį praleisi arba pakeisti 2-3 slyvomis (man patinka su lietuviškomis violetinėmis). Jeigu gamintumėte iš vyšninių pomidoriukų, obuolio nedėkite, nes jie saldesni.


Jei mėgstate, drauge su kitomis daržovėmis galite iškepti saldžiąją papriką (supjaustykite ketvirčiais, išimkite sėklytes). Ji suteiks skoniui pikantiškumo.




admin · 2021-10-17 15:00 · 206 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt