TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina: Lietuvos įstojimo į NATO diena Didysis penktadienis
Lietiniai su rikota ir špinatais
Lietiniai su rikota ir špinatais

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
Tešlai:
500 mililitrų pieno
400 mililitrų kvietinių miltų
2 vienetai kiaušinių
2 šaukštai aliejaus
Įdarui:
250 gramų rikotos sūrio
50 gramų špinatų
4 šaukštai parmezano sūrio (tarkuoto)
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį malto muskato
pagal skonį druskos
Padažui:
250 mililitrų pieno
1 šaukštas sviesto (tirpinto)
1 šaukštas kvietinių miltų
1 šaukštas parmezano sūrio (tarkuoto)
1 šaukštas pomidorų padažo
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
Kepimui:
pagal poreikį sviesto

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Tešlai pieną, kiaušinius, miltus, aliejų sumaišykite iki vientisos, skystos masės be gumuliukų.

2.
Lietinius kepkite su trupučiu aliejaus. Jeigu naudojate nesvylančią keptuvę, aliejaus prireiks tik pirmiems lietiniams. Į įkaitintą keptuvę liejame samtelį tešlos, tolygiai paskirstome. Kai apkeps viena pusė, apverčiame ir kepame kitą pusę. Iškeptus lietinius atvėsiname.

3.
Įdarui špinatų lapelius susmulkiname, dedame rikotą, suberiame pipirus, druską, muskatą ir sūrį. Išmaišome.

4.
Padažui keptuvėje išlydykite sviestą, berkite miltus ir, nuolat maišant, kepinkite, kol gražiai parus. Supilkite pieną ir maišydami kaitinkite apie 5 min. Viską darykite ant silpnos kaitros. Suberkite sūrį, pipirus, druską, sudėkite pomidorų padažą ir išmaišykite.

5.
Dėkite po šaukštą įdaro ant kiekvieno lietinio, susukite, kaip patinka.

6.
Prieš valgant, apkepiname svieste. Tiekiame su padažu. Man padažo nereikėjo.




admin · 2021-10-17 12:00 · 219 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt