TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina: Daržų diena, šv. Morkus Pasaulinė pingvinų diena Pasaulinė maliarijos diena
Moliūgų šakšuka
Moliūgų šakšuka

Porcijų skaičius: 2


INGREDIENTAI:
4 vienetai kiaušinių
400 gramų moliūgų tyrės (arba šviežio moliūgo, žr. patarimus)
150 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo (tinka tiek liesa, tiek riebesnė)
50 gramų kietojo sūrio (smulkiai tarkuoto)
40 gramų sviesto
2 skiltelės česnako
1 žiupsnelis džiovinto raudonėlio
0.5 šaukštelio druskos
Patiekiant:
1 vienetas avokadų (nebūtina)
1 saujelė žalumynų (nebūtina)
2 riekelės tamsios duonos (nebūtina)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Česnaką smulkiai sukapoti ar išspausti.

2.
Keptuvėje ištirpinti sviestą, apkepinti česnaką keliolika sekundžių, tik kol paskleis aromatą. Sudėti moliūgų tyrę, nuolat maišyti ant nedidelės kaitros, kol įšils. Dalimis pilti grietinėlę, nuolat maišant. Kai sušils, įmaišyti tarkuotą sūrį, prieskonius.

3.
Moliūgų padaže šaukštu suformuoti "duobutes" ir į kiekvieną įmušti po kiaušinį.

4.
Keptuvę uždengti dangčiu ir kaitinti ant nedidelės kaitros apie 5 - 10 minučių, iki norimo kiaušinio iškepimo lygio.

5.
Patiekiant uždėti pjaustyto avokado ir pabarstyti žalumynais. Tiekti su duonos riekele. Skanaus!


Patarimai:

Moliūgų tyrę gaminome labai paprastai - sviestinį moliūgą perpjovėme pusiau, sėklas išskobėme, viršų apšlakštėme alyvuogių aliejumi. Moliūgo puseles dėjome į kepimo skardą pjūviu į viršų ir kepėme iki 180 C laipsnių įkaitintos orkaitės viduryje apie 70 min. Tikslus kepimo laikas priklausys nuo moliūgo dydžio, reikėtų kepti iki moliūgas suminkštėja (peilis turėtų lengvai smigti). Tada moliūgą palikome šiek tiek atvėsti, išskobėme minkštimą ir jį sutrynėme blenderiu. Daugiau būdų pasigaminti moliūgų tyrę rasite šiame straipsnyje.




admin · 2021-10-17 00:00 · 292 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt