INGREDIENTAI: 600 gramų kiaulienos kumpio (malto)
10 riekelių šaltai rūkytos šoninės (plonų)
1 vienetas kiaušinių
0.5 vieneto svogūnų
3 šaukštai maltų džiūvėsėlių (apytikriai)
1 šaukštelis džiovinto čiobrelio
0.5 šaukštelio maltų kajeno pipirų
1 žiupsnelis petražolių (šviežių)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
10 medinių iešmelių pamerkite į šaltą vandenį pusvalandžiui.
2.
Į faršą įtarkuokite svogūną, įmuškite kiaušinį, įberkite džiūvėsėlius ir sudėkite išvardintus prieskonius. Viską gerai išminkykite, faršas turi būti tvirtas, jei reikia, dėkite daugiau džiūvėsėlių.
3.
Faršą padalinkite į 10 vienodų dalių. Formuokite pailgus "volelius" ir kiekvieną persmeikite nusausintu iešmeliu bei apsukite šonine.
4.
Kiekvieną iešmelį apskrudinkite ant keptuvėje ant stiprios ugnies įkaitinto aliejaus.
5.
Sudėkite į skardą išklotą kepimo popieriumi ir kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 min.
6.
Patiekite su mėgstamu garnyru.