INGREDIENTAI: 1 kilogramas bulvių (virtų)
200 gramų sūrio (apytikriai)
120 gramų krakmolo
1 vienetas kiaušinių
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Bulves sumalti, sudėti į dubenį.
2.
Į dubenį su bulvėmis suberti krakmolą, įmušti kiaušinį ir suminkyti iki vientisos masės.
3.
Sūrį susmulkinti.
4.
Iš paruoštos masės imti gabaliuką, daryti paplotėlį, per vidurį dėti sūrio ir suformuoti ragelius.
5.
Į gilią keptuvę ar puodą pilti aliejaus, įkaitinti, sudėti suformuotus ragelius ir kepti iki kol apskrus ir iškeps. Patiekti su sviesto ir grietinės padažu.
Patarimai:
•
Padažui į keptuvę dėti apie 50 g sviesto, ištirpinti ant nedidelės ugnies, sudėti 100 g grietinės ir išmaišyti. Pagardinti druska ar mėgstamais prieskoniais.