INGREDIENTAI: 3 stiklinės kvietinių miltų
1 stiklinė skysto medaus
5 vienetai kiaušinių
200 gramų grietinės (apytikriai)
200 gramų sviesto (tirpinto)
3/4 stiklinės cukraus (apytikriai)
1 šaukštelis citrinų sulčių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis sodos
pagal skonį maltų gvazdikėlių
pagal skonį malto kardamono
pagal skonį malto cinamono
šiek tiek sviesto (formai patepti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių.
2.
Trynius išsukti su cukrumi iki baltumo, suberti prieskonius, dar sukti, tik į vieną pusę.
3.
Grietinėje išmaišyti nugesintą sodą, kad suputotų ir supilti į išsuktus su cukrumi ir prieskoniais trynius.
4.
Atskirai išplakti baltymus iki standumo.
5.
Į ištirpintą sviestą sudėti medų, išmaišyti, masę supilti į trynių masę.
6.
Suberti miltus, vėl išmaišyti. Dėti išplaktus baltymus. Gerai išmaišyti. Tešla turi išeiti truputį tirštesnė, kaip blynų. Pilti į svietu ištrintą, kepimo indą.
7.
Kepti 180-200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Patarimai:
•
Stiklinė 200 ml.