INGREDIENTAI: 3 vienetai bulvių (virtų, vidutinio dydžio)
3 vienetai morkų (virtų, vidutinio dydžio)
3 vienetai burokėlių (virtų, vidutinio dydžio)
3 vienetai kiaušinių (virtų)
2 vienetai skumbrės filė (sūdytos)
pagal skonį svogūnų
pagal skonį majonezo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Bulves, morkas ir burokėlius sutarkuoti burokine tarka. Kiaušinius nulupti ir sutarkuoti smulkia burokine tarka.
2.
Skumbrių file supjaustyti nedideliais gabaliukais, svogūną smulkiai susmulkinti.
3.
Į lėkštę padėti konditerinį žiedą arba tortinės nusegamą kraštą. Sluoksniuoti salotas. Į lėkštę su paruoštu konditeriniu žiedu dėti bulves, paskirstyti per visą plotį ir išlyginti paviršių. Pabarstyti pipirais, užtepti majonezo per visą plotį, dėti skumbrę ir paskirstyti per visą plotį, suberti svogūnus, vėl dėti majonezo ir paskirstyti per visą plotį, pabarstyti juodųjų pipirų ir vėl tepti majonezo, sudėti burokėlius, aptepti majonezu. Per visą plotį paskirstyti kiaušinius. Prieš tiekiant nuimti formos kraštus.