INGREDIENTAI: 3 kilogramai obuolių (gryno svorio)
300 mililitrų obuolių acto
2 vienetai aitriųjų pipirų (7 - 10 cm)
10 skiltelių česnako
4 šaukštai rudojo cukraus
2 šaukštai druskos
2 šaukšteliai maltos ciberžolės
2 šaukšteliai citrininių pipirų (maltų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Obuolius nulupu, išimu sėklalizdžius ir supjaustau nedideliais kubeliais. Čili pipirą ir česnaką supjaustau kuo smulkiau.
2.
Pasiruošiu nedidelius stiklainius ir dangtelius - išplaunu karštu vandeniu su soda ir išdžiovinu apverstus ant virtuvinio rankšluosčio.
3.
Į puodą supilu actą, suberiu obuolių kubelius ir kaičiu pačią mažiausią ugnį. Uždengiu dangtį ir verdu apie 15min. nuo užvirimo. Suberiu cukrų, druską, ciberžolę, česnakus, čili bei citrinpipirius. Maišant verdu 5-7min., jei obuoliai dar vis nesukritę, blenderiu pasmulkinu iki vientisos masės.
4.
Karštą padažą supilstau į stiklainius, užsuku ir apverčiu aukštyn kojomis ant stalo. Atvėsusius konservus laikau rūsyje, o atidariusi - šaldytuve.
5.
Patarimas: verdant šį padažą stenkitės nestovėti tiesiai virš garų, acto garai nėra labai draugiški mūsų kvėpavimo takams.