TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė: Geriau be naudos, kad tik niekas neraudos
Gaivi panakota su konservuotais persikais
Panakota su persikais

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
250 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
250 mililitrų pieno
100 gramų cukraus (ar pagal skonį)
2 šaukštai želatinos
Patiekiant:
300 gramų konservuotų persikų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Želatiną užpilti 50 ml šalto pieno ir palikti išbrinkti apie 10 minučių.

2.
Dubenėlį su išbrinkusia želatina statyti ant puodo su verdančiu vandeniu taip, kad mažesnio dubenėlio dugnas nesiliestų prie vandens. Kaitinti, vis maišant, kol želatina ištirps. Labai svarbu, kad skystis su želatina neužvirtų! Ištirpusią želatiną palikti šiek tiek atvėsti.

3.
Likusį pieną su grietinėle ir cukrumi kaitinti, maišant, kol cukrus ištirps. Neužvirinti. Kai cukrus ištirps, nuimti nuo kaitros, palikti šiek tiek pravėsti.

4.
Į pieno - grietinėlės mišinį, nuolat maišant supilti tirpintą želatiną.

5.
Išpilstyti į taures. Palikti atvėsti iki kambario temperatūros, tuomet dėti į šaldytuvą galutinai sustingti kelioms valandoms ar pernakt.

6.
Prieš patiekiant, persikus supjaustyti mažais gabalėliais ir išdėlioti į taures.




admin · 2021-09-09 09:00 · 304 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt