INGREDIENTAI: 3 kilogramai kiaulienos šoninės
3 galvos česnako
3 šaukštai druskos (su nedideliu kaupu)
2 šaukštai garstyčių grūdelių
1 šaukštas maltų juodųjų pipirų
2 šaukšteliai cukraus
1 šaukštelis juodųjų pipirų (žirneliais)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Šoninę supjaustyti į tris dalis, nulupti odelę.
2.
Druską, cukrų, pipirus ir truputį česnako sumaišyti ir mišiniu įtrinti mėsą. Palikti šaldytuve 5 paroms, kas dieną vis pavartant.
3.
Nuplauti šoninę po šaltu vandeniu, nusausinti ir vidinę pusę įtrinti smulkiai pjaustytu česnaku, garstyčių grūdeliais bei pipirais. Susukti, stipriai surišti ir įsukti į marlę. Pakabinti vytintis kelioms savaitėms.