TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina: Tarptautinė slaugytojų diena
Lipnūs vištienos sparneliai keptuvėje

Porcijų skaičius: 2


INGREDIENTAI:
500 gramų vištienos sparnelių
2 saujos miltų
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
šiek tiek aliejaus (kepimui)
Padažui:
4 šaukštai medaus
2 šaukštai saldaus aitriųjų paprikų padažo
2 šaukštai sojos padažo
2 skiltelės česnako

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Miltus išmaišyti su druska ir pipirais. Sparnelius, jei šlapi, šiek tiek nusausinti, gausiai apvolioti miltuose (taip, kad visos sparnelio dalys tikrai pasidengtų).

2.
Gilesnėje keptuvėje įkaitinti aliejų, jame iš abiejų pusių, kol apskrus ir iškeps, kepti sparnelius (aliejus turi beveik apsemti). Išimti ir atidėti.

3.
Kitoje keptuvėje įkaitinti truputį aliejaus, trumpai apkepti smulkintą česnaką, sudėti medų, sojos padažą ir saldų aitriųjų paprikų padažą, nuolat maišyti ant nedidelės ugnies (kad nepradėtų svilti), jei padažas ryškiai per tirštas, įdėti porą šaukštų vandens ir pakaitinti. Sudėti sparnelius ir gerai maišant pakaitinti porą minučių, kad apliptų padažu.




admin · 2021-09-08 12:00 · 261 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt