INGREDIENTAI: 4 vienetai obuolių (didelių)
3 vienetai kiaušinių
150 gramų avižinių dribsnių (3 min greito paruošimo)
160 gramų cukraus (medaus ar kito saldiklio)
120 gramų sviesto (kambario temperatūros)
100 gramų miltų
70 gramų razinų (nebūtina)
1 vienetas apelsinų
0.5 vieneto citrinų
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis cinamono
1 žiupsnelis druskos
Papuošimui:
pagal poreikį cukraus pudros (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į dubenį sudėkite minkštą sviestą, cukrų, druską ir viską gerai išplakite mikseriu 4-5 min. iki baltumo. Tada po vieną, kaskart perplakant įmuškite kiaušinius (kiekvieną kiaušinį plakite po 1 min.).
2.
Kitame dubenyje sumaišykite kartu persijotus miltus su kepimo milteliais, avižinius dribsnius ir cinamoną.
3.
Visus sausus produktus įmaišykite į sviesto masę. Tuomet suberkite razinas ir tarkuotą apelsino žievelę, išmaišykite.
4.
Obuolus nulupkite, išskuobkite sėklalizdžius ir supjaustykite mažais kubeliais.
5.
Obuolius sudėkite į dubenį, perpjaukite citriną pusiau, išspauskite citrinos sultis į obuolių masę, išmaišykite.
6.
Obuolius sudėkite į tešlą ir išmaišykite (Jums gali pasirodyti, kad obuolių yra per daug, neišsigąskite, kuo jų daugiau tuo pyragas bus skanesnis, drėgnesnis, minkštesnis).
7.
Į kepimo formą (naudota 26 cm skersmens apvali, atsegama torto forma) įtieskite kepimo popierių, formos dugną ir šonus būtinai sutepkite sviestu, sudėkite ir tolygiai paskirstykite paruoštą tešlą.
8.
Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, 45 - 50 min.
9.
Ar iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku: jis, įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, turi būti švarus.
10.
Galima patiekti dar šiek tiek šiltą ir apibarstytą cukraus pudra. Skanaus!