INGREDIENTAI: 400 gramų meduolių
400 gramų grietinės
8 šaukštai vandens (želatinai brinkinti)
1.5 šaukšto želatinos
pagal poreikį uogų (naudojau braškes)
pagal skonį cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Želatiną užpilti vėsiu vandeniu ir palikti 15 minučių, kad išbrinktų. Tada pakaitinti, kad granulės ištirptų ir palikti, kad atvėstų. Grietinę sumaišyti su cukrumi ir įmaišyti atvėsintą želatiną.
2.
Meduolius sutrupinti. Braškes supjaustyti mažais gabalėliais ir įmaišyti į grietinės masę.
3.
Tortinės formos dugną iškloti kepimo popieriumi ir suberti meduolų trupinių. Ant viršaus sudėti grietinės ir braškių kremą, tada vėl dėti meduolius, vėl kremą ir šiek tiek viršų apibarstyti trupiniais.
4.
Puošti pagal savo fantaziją, paruoštą tortą dėti į šaldytuvą bent kelioms valandoms, o geriausia - nakčiai.