INGREDIENTAI: 1 vienetas baklažanų
200 gramų kreminio sūrio (naudojau Filadelfijos)
1 saujelė petražolių
1 saujelė graikinių riešutų
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Baklažaną plonai supjaustyti išilgomis riekelėmis. Jas pabarstyti druska ir šiek tiek palaukti (apie 10-15 min) tam, kad išeitų kartumas.
2.
Nuvalyti druską, riekeles nusausinti ir apkepti įkaitintoje keptuvėje ant šiek tiek aliejaus, gražiai apkepant iš abieju pusių. Iškeptas sudėti ant popierinio rankšluoščio, jog sugertų aliejaus perteklių.
3.
Kreminį sūrelį sumaišyti su smulkintais riešutais ir smulkiai supjaustytomis petražolėmis, pagal skonį pagardinti pipirais. Galima įdėti ir kitų mėgiamų prieskonių, jeigu norisi.
4.
Ant kiekvienos baklažano riekelės dėti po šaukštelį sūrelio masės ir suvynioti suktinuką. Skanaus!
Patarimai:
•
Daugiau apie kreminį sūrį rasite šiame straipsnyje..