TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Judita Minvydas Eidmantė Liucijus Benedikta Benė
Toskaniškos vištų kepenėlės
Toskaniškos vištų kepenėlės

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
400 gramų vištų kepenėlių
1 vienetas rausvųjų svogūnų
50 gramų sviesto (apytikriai)
3 skiltelės česnako
1 vienetas ančiuvių
1 pundelis petražolių (smulkintų)
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
Patiekiant:
1 vienetas čiabatos
1 šlakelis alyvuogių aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Kepenėles nuplauname ir supjaustome smulkiais gabalėliais.

2.
Svogūną ir česnaką nulupame ir supjaustome nedideliais gabalėliais.

3.
Keptuvėje ištirpiname sviestą. Sudedame svogūną su česnaku ir pakepiname, kol jie suminkštės. Šalia dedame ančiuvius, pakaitiname ir permaišome mentele. Sudedame kepenėles. Kepiname apie 8 min, jei atrodo, kad trūksta skysčio, įdedame dar truputį sviesto. Beriame druskos, pipirų, smulkintų petražolių. Pakepiname dar apie 3 min.

4.
Čiabatą supjaustome riekelėmis. Apšlakstome aliejumi.

5.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 5 min, kad šiek tiek apskrustų.

6.
Kepenėles dedame ant duonos riekelių ir mėgaujamės karštu užkandžiu.




admin · 2021-09-04 18:00 · 271 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt