TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Judita Minvydas Eidmantė Liucijus Benedikta Benė
Šviesi naminė duona be raugo
Šviesi naminė duona be raugo

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
500 gramų kvietinių miltų
180 mililitrų vandens (šilto)
150 mililitrų pieno (šilto)
1 šaukštas alyvuogių aliejaus (+ šiek tiek aptepimui)
2 šaukšteliai druskos (be kaupo)
1 šaukštelis cukraus (su mažu kaupu)
14 gramų sausų mielių

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į dubenį supilti pieną, vandenį, cukrų ir mieles. Išmaišyti ir palikti pastovėti 10 minučių.

2.
Į dubenį su mielėmis supilti aliejų, berti druską, išmaišyti. Įsijoti miltus, apie 10 minučių minkyti tešlą. Iš pradžių tešla lips prie rankų, bet vėliau bus elastinga, minkšta ir nelimpanti. Miltų daugiau berti nebereikia. Dubenį ir tešlą aptepti aliejumi, uždengti rankšluosčiu ir palikti kilti šiltoje vietoje 1 valandą.

3.
Tuomet tešlą paminkyti, rankomis spaudžiant į šonus padaryti stačiakampį, sulenkti jį du kartus per pusę. Tuomet vėl spausti į šonus, vėl padaryti stačiakampį. Suvynioti į vyniotinį. Kraštus šiek tiek paspausti, suformuoti duonos formą.

4.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, pabarstyti miltais. Dėti duoną, viršų pabarstyti miltais. Uždengti rankšluosčiu ir dar palikti kilti 35 - 40 minučių. Padaryti kelis pjūvius peiliu duonos viršuje.

5.
Į dubenį įpilti vandens, padėti ant orkaitės dugno.

6.
Kepti įkaitintoje iki 225 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 - 35 minutes. Man iškepė per 30 minučių.




admin · 2021-09-04 15:00 · 288 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt