TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-05-06 13:58
Tobulas šokoladinis braunis
Šokoladinis braunis brownie

Porcijų skaičius: 12


INGREDIENTAI:
250 gramų juodojo šokolado (naudojau 70 proc.)
160 gramų cukraus (trečdalį paprasto cukraus keičiau ruduoju Dansukker)
150 gramų sviesto
3 vienetai kiaušinių (L dydžio)
60 gramų miltų
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 šaukštelis tirpios kavos (nebūtina)
1 žiupsnelis druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į stiklinį arba metalinį dubenį dedame kubeliais pasmulkintą sviestą ir į gabalėlius sulaužytą šokoladą. Dubenį statome virš garų vonelės ir vis pamaišydami kaitiname iki viskas ištirps ir bus vientisa šokoladinį masė. Nuimame nuo garų ir paliekame atvėsti (masė turi būti šilta, bet ne karšta).

2.
Į kitą dubenį mušame kiaušinius, beriame cukrų, druską, vanillės ekstraktą ir tirpią kavą (jei naudojame). Plakame dideliu greičiu iki masė pabals, jos tūris ženkliai padidės ir nebesijaus cukraus grūdelių (elektriniu plaktuvu man užtrunka apie 7-8 minutes).

3.
Į kiaušinių masę pamažu plakdami mažu greičiau supilame pravėsusią šokoladinę masę.

4.
Tada plakti nustojame, suberiame miltus ir šaukštu arba mentele išmaišome,, kad nebesimatytų sausų miltų.

5.
Masę supilame į kepimo popieriumi išklotą formą (naudojau 20x20 cm, bet tinka ir 23x23 cm ar apvali 24-26 cm) ir šauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.

6.
Kepame apie 25-28 minutes. Braunis bus iškepęs, kai jo paviršius apsitrauks plutele, o įbedus medinį pagaliuką į braunio vidurį jį ištrauksite aplipusį keliais trupinukais, bet neatrodys, jog pagaliukas mirko šokoladiniame padaže.

7.
Iškepusiam brauniui leidžiame 10-15 minučių atvėsti formoje, o tada galutinai atvėsiname ant grotelių. Pjaustome visiškai atvėsusį.


Patarimai:

Daugiau patarimų apie braunio gaminimą rasite šiame straipsnyje.


Jei norite, kad plakant kiaušinius su cukrumi greičiau ištirptų cukrus (nuo jo ištirpimo priklauso braunio plutelės dailumas), galite jį prieš tai pasmulkinti elektriniu trintuvu. Į pudrą sutrinti nebūtina, tik šiek tiek pasmulkinti.


Labai svarbu braunio neperkepti. Kiekviena orkaitė truputį skirtinga, tad kepamą braunį stebėkite - kai tik ant jo paviršiaus susidaro plutelė, o į vidurį įsmeigus medinį pagaliuką jį ištrauksite su keliais trupiniais, bet ne tarsi išmirkytą tešloje, braunį traukite iš orkaitės.


Atvėsusį braunį laikykite sandarioje dėžutėje iki savaitės.


Rudasis cukrus suteikia brauniui daugiau drėgmės ir karameliškesnį skonį, bet jeigu neturite, tinka ir paprastas cukrus.




admin · 2021-09-04 03:00 · 265 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt