TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Judita Minvydas Eidmantė Liucijus Benedikta Benė
Naminė marinuota silkė "Kaip pas močiutę"
Marinuota močiutės silkė

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
3 vienetai silkių filė (dvigubų)
2 vienetai morkų (didelių)
2 vienetai svogūnų (didelių)
100 mililitrų obuolių acto (6% stiprumo)
2 šaukštai cukraus
4 vienetai lauro lapų
3 vienetai gvazdikėlių
3 vienetai kvapnieji pipirai
šiek tiek juodųjų pipirų (grūdeliais)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Supjaustyti valytą morką griežinėliais, dėti į verdantį vandenį (apie 0,7-0,8 litro) kartu su prieskoniais bei cukrumi. Virti apie 20 min., kad suminkštėtų morkos. Tuomet pilti actą. Marinatą reikia ragauti ir žiūrėti, kas gaunasi (pagal poreikį dėti cukraus ir pilti acto). Darant pirmą kartą geriau nedėti viso kiekio cukraus ir nepilti viso acto - marinatas turi būti rūgštokas, o kas nemėgsta daug marinato skonio ir nori, kad silkė būtų švelnaus skonio - pils mažiau acto. Išvirusį marinatą reikia atvėsinti prieš pilant ant silkės.

2.
Svogūnus nuvalyti, supjaustyti griežinėliais. Silkę nulupti, jei su oda (perku sveriamą silkę, nes man ji šiam patiekalui labiau tinka ir skoniu, ir standumu :-)), supjaustyti norimo dydžio gabaliukais.

3.
Į indą sluoksniais dėti silkę, svogūnų griežinėlius ir iš marinato išimtas morkas, tada vėl kartoti antrą sluoksnį, jei telpa ir trečią kartą kartoti :-), tada užpilti atvėsusiu marinatu. Viską truputį paspausti, kad marinatas apsemtų visus sluoksnius. Padėti šaltai per naktį.




admin · 2021-09-04 00:00 · 191 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt