INGREDIENTAI: Tešlai:
500 mililitrų pieno
1 stiklinė miltų (naudojome Kauno grūdų Ekstra)
2 vienetai kiaušinių
2 šaukštai grietinės, 30% riebumo
2 šaukštai aliejaus (+trupučio kepimui)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis cukraus
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
400 gramų varškės 9%
200 gramų maskarponės sūrio
100 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno
1 žiupsnelis cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Tešloje atskiruose dubenėliuose sumaišome skystus ir sausus ingredientus - viename pieną, kiaušinius, grietinę, aliejų, o kitame miltus, kepimo miltelius, cukrų ir druską. Tada juos sumaišome tarpusavyje iki vientisos masės. Paliekame kambario temperatūroje 20 - 30 minučių.
2.
Kepame įkaitintoje keptuvėje, prieš kepant pirmąjį blyną patepame keptuvę aliejumi.
3.
Įdarui sumaišome varškę, maskarponės kremą, karamelizuotą kondensuotą pieną ir cinamoną. Sudedame į konditerinį maišą.
4.
Į iškeptą lietinį dedame įdarą, susukame į vamzdelio formą, dar kartą apkepame
Patarimai:
•
Patiekti galima su grietinėlės ir kavos kremu: sumaišyti 100 gr grietinėlės (18 %) ir 100 gr kondensuoto pieno su kava.