INGREDIENTAI: Tešlai:
8 vienetai bulvių
150 gramų varškės
1 stiklinė vandens (krakmolui tirpinti)
1 vienetas kiaušinių
4.5 šaukšto bulvių krakmolo
šiek tiek druskos
Įdarui:
500 gramų mėsos (virtos, naudojau "Lapino puotos" triušienos užpakalinius kumpelius)
1 vienetas svogūnų
šiek tiek sviesto
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Išvirti bulves ir su druska sutrinti. Varškę, kiaušinį sumaišyti ir sudėti į bulves. Į bulvių ir varškės masę įdėti 3 šaukštus krakmolo ir dar kartą viską išmaišyti.
2.
Virtus triušienos kumpelius "nukaulinti", mėsytę smulkiai supjaustyti ir pakepinti su svogūnu įkaitintam aliejuje, sumaišytam su sviestu.
3.
Iš bulvių masės gnybti masės, suformuoti paplotėlį, dėti įdaro ir formuoti cepeliną.
4.
Į puodą su verdančiu vandeniu įdėti druskos ir likusį krakmolą, ištirpintą vandenyje. Cepelinus sudėti į puodą ir jiems iškilus į viršų, virti dar apie 7 minutes.