INGREDIENTAI: Tešlai:
150 gramų grikių miltų
80 gramų sviesto (šalto)
40 gramų kietojo sūrio (smulkiai tarkuoto)
1 vienetas kiaušinių
0.5 šaukštelio druskos
Įdarui:
300 gramų voveraičių
1 vienetas svogūnų
50 gramų kietojo sūrio (+ šiek tiek apibarstymui)
40 gramų svogūnų laiškų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Įdarui voveraites gerai nuplauname ir išverdame pasūdytame vandenyje.
2.
Smulkiai supjaustome svogūną. Voveraitės jei didelės, supjaustome.
3.
Keptuvėje įkaitiname 1-2 šaukštus aliejaus ir apkepiname svogūną. Dedame voveraites ir kepame, pamaišant, dar 5 minutes. Pagardiname druska ir pipirais.
4.
Svogūnų laiškus supjaustome ir smulkiai sutarkuojame sūrį, atidedame.
5.
Tešlai supjaustome kubeliais šaltą sviestą.
6.
Į dubenį beriame miltus, smulkiai tarkuotą sūrį, druską, dedame supjaustytą sviestą ir triname tarp pirštų, kol susidarys trupiniai. Įmušame kiaušinį ir užmaišome tešlą. Turi sušokti į rutuliuką. Jei nepavykstą, įpilkite 1-2 šaukštus vandens.
7.
Tešlą plonai iškočiojame (apie 3 mm). Geriausia iš karto kočioti ant kepimo popieriaus lapo. Ant tešlos dedame svogūnų laiškus, nuo kraštų paliekant 5 cm. Beriame sūrį. Toliau dedame keptas voveraites, apibarstome sūriu. Kraštus užlenkiame.
8.
Galetę kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 min.