INGREDIENTAI: 2 kilogramai menkių (šviežios ar atitirpintos)
1 vienetas citrinų
50 gramų aliejaus
1 šaukštelis maltų lauro lapų
1 šaukštelis česnakinės druskos
3 žiupsneliai penkių pipirų mišinio
2 žiupsneliai maltos kalendros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Žuvį išskrosti, supjaustyti ir pamirkyti šaltame vandenyje.
2.
Nuvarvinti ir nusausinti popieriniu rankšluosčiu.
3.
Pabarstyti prieskoniais ir druska, apšlakstyti aliejumi ir citrinos sultimis. Gerai įtrinti atsargiai maišant, kad viskas įsigertų. Palikti valandai marinuotis.
4.
Groteles prieš kepimą sutepti aliejumi. Sudėti žuvies gabalėlius.
5.
Kepti po 7- 8 minutes grilyje iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus.