INGREDIENTAI: Želei:
400 ml konservuotų abrikosų
10 g želatinos
3 šaukštai cukrus
Padažui:
300 g braškių
3 šaukštai cukrus
1 šaukštas krakmolo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Želatiną užpilkite 100 ml šalto vandens. Palaikyti apie 20 minučių ir ištirpinti. Į 500 ml virinto vandens įmaišykite cukrų ir sudėkite susmulkintus abrikosų gabaliukus.Įmaišykite želatiną. Sudėti į formeles. Šaldyti 5-7 valandas. Padažas: Sutrinkite braškes su cukrumi. Supilkite 150 ml vandens ir pakaitinkite ant nedidelės ugnies, kol cukrus ištirps. 100 ml vandens išmaišyti krakmolą ir supilti į braškių masę. Visą laiką maišant kaitinti apie 1-2 minutes. Atvėsinti. Sustingusį želė desertą patiekti su padažu. Skanaus!