INGREDIENTAI: 2 vienetai skumbrės (tinka ir šaldytos atitirpintos)
2 šakelės vyšninių pomidorų
0.5 vieneto citrinų
3 skiltelės česnako
pagal skonį penkių pipirų mišinio
pagal skonį druskos
pagal poreikį sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Žuvį išvalyti ir nuplauti. Apšlakstyti citrinos sultimis iš vidaus iš išorės. Pabarstyti druska ir pipirais.
2.
Česnaką susmulkinti, citriną supjaustyti nedideliais gabaliukais.
3.
Į žuvų pilvo ertmę sudėti česnaką, citriną.
4.
Iš abiejų pusių žuvyse padaryti įpjovas.
5.
Sviestą supjaustyti mažais gabaliukais.
6.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi sudėti sviestą, ant sviesto dėti žuvis, į įpjovas taip pat įdėti sviesto gabaliukų. Šalia žuvies sudėti pomidorus.
7.
Kepti įkaitintoje iki 195 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40 minučių.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dalios išleistoje "Didžiojoje konservavimo knygoje"