INGREDIENTAI: Tešlai:
450 gramų cukinijų
300 gramų cukraus
280 gramų kvietinių miltų
200 gramų grietinės, 30% riebumo
2 vienetai kiaušinių
65 mililitrai saulėgrąžų aliejaus
65 gramai kakavos
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
1 šaukštelis sodos
1 šaukštelis kepimo miltelių
0.5 šaukštelio druskos
Kremui:
100 gramų juodojo šokolado
100 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
25 gramai sviesto
Aptepimui:
pagal poreikį aliejaus (arba sviesto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į didesnį dubenį įmušti kiaušinius, įberti cukraus, vanilinio cukraus ir išplakti, tuomet įpilti aliejaus ir įdėti grietinės. Išmaišyti.
2.
Cukiniją nulupti, pašalinti sėklas ir sutarkuoti burokine tarka.
3.
Į dubenį suberti miltus, kakavą, kepimo miltelius, sodą ir druską, išmaišyti ir suberti į dubenį su kiaušiniais. Maišyti iki vientisos tešlos konsistencijos, tuomet suberti cukinijas ir permaišyti.
4.
Kepimo formą ištepti aliejumi, sudėti paruoštą tešlą ir kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie valandą. Tuomet atvėsinti.
5.
Kremui į dubenį sudėti šokoladą, supilti grietinėlę ir pašildyti iki kol šokoladas ištirps, tuomet įmaišyti sviestą ir atvėsinti.
6.
Paruoštą kremą užpilti ant pyrago.