INGREDIENTAI: 1 kilogramas bulvių
250 gramų miltų
1 vienetas kiaušinių
0.5 šaukštelio druskos
šiek tiek alyvuogių aliejaus
Padažui:
250 mililitrų grietinėlės (arba grietinės)
10 vienetų pievagrybių
70 gramų kumpio
1 skiltelė česnako
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek čiobrelių
šiek tiek malto muskato
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Išverdame bulves ir sutriname jas. Išimame maždaug ketvirtadalį bulvių ir į jų vietą įberiame miltus, sudedame bulves atgal ir gerai išmaišome.
2.
Inde suplakame kiaušinį su druska. Plakinį pilame į bulvių masę ir išmaišome. Formuojame norimo dydžio ir formos švilpikus, dedame į kepimo skardą.
3.
Pašlakstome švilpikus aliejumi ir kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, kol gražiai paruduoja.
4.
Kol kepa švilpikai, paruošiame padažą: pakepame kubeliais pjaustytą kumpį, griežinėliais pjaustytus pievagrybius, smulkintą česnaką. Supilame grietinėlę, įberiame druskos, pipirų, čiobrelio ir keletą muskato tarkių. Šiek tiek viską pakaitiname.
Daugiau maistingų ir stilingų receptų galite rasti šioje Kristinos knygoje