INGREDIENTAI: 4 porcijoms
4 riekelės duonos, ciabatta
20 g kietojo sūrio (parmezano)
1 v. š. grietinės
1 skiltelė česnako
1 šakelės čiobrelio, šviežio
100 g rikotos sūrio
2 v. š. alyvuogių aliejaus
100g vyšninių pomidoriukų
Ketvirčio citrinos
Ketvirčio a. š. baziliko, džiovinto
Ketvirčio a. š. raudonėlio, džiovinto
Ketvirčio a. š. čiobrelio, džiovinto
Druskos ir pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Vyšninių pomidoriukų puseles išdėlioti ant sviestiniu popieriumi padengtos skardos. Apšlakstyti 1 v. šaukštu alyvuogių aliejaus, užbarstyti džiovintų čiobrelių, raudonėlių ir bazilikų, druskos bei pipirų. Kepti įkaitintoje iki 200 °C temp. orkaitėje 20 minučių (arba 100 °C temp 1 valandą . Žemesnėje temperatūroje pomidoriukai išliks sultingesni). Nulupti bei smulkiai supjaustyti česnaką ir sumaišyti su 1 v. šaukštu alyvuogių aliejaus. Duonos riekeles išdelioti ant skardos, patepti aliejumi su česnaku, paskaninti druska ir pipirais. Kepti iki 220 °C temp. laipsnių įkaitintoje orkaitėje 5 minutes, kol duona lengvai apskrus (kepant naudoti griliaus rėžimą). Ištraukus iš orkaitės, ant viršaus užtarkuoti parmezano sūrio. Rikotos sūrį sumaišyti su grietine, šviežių čiobrelių lapeliais, druska,pipirais ir įspausti į mišinį citrinos sultis. Ant ciabatta duonos riekių užtepti rikotos sūrio mišinį. Ant viršaus uždėti keptus vyšninius pomidorus Skanaus!