TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-04-26 12:26
Japoniškas biskvitas tortams ir pyragams
Japoniškas biskvitas

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
120 gramų kiaušinių baltymų (apytikriai 3 L dydžio )
100 gramų cukraus
80 gramų kiaušinių trynių (4-5 L dydžio)
80 gramų kvietinių miltų
20 gramų aliejaus (saulėgrąžų ar rapsų)
15 gramų pieno
1 šaukštelis vanilinio cukraus (arba šaukštelio skysto medaus)
1 žiupsnelis druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Aliejų, pieną, vanilinį cukrų ir druską sumaišyti kartu.

2.
Baltymus su cukrumi išplakti iki standumo. Cukrus turi visiškai ištirpti.

3.
Į baltymus atsargiai įmaišyti trynius ir aliejaus - pieno masę. Įsijoti miltus. Atsargiai permaišyti. Supilti į nedidelę kepimo popieriumi išklotą formą (iškloti tiek pagrindą, tiek kraštus).

4.
Kepti iki 160 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, režimas su ventiliatoriumi apie 45-50 min. Jei kepsite be ventiliatoriaus, orkaitę įkaitinkite iki 180 C laipsnių. Patikrinti mediniu iešmeliu - įsmeigti ir ištraukti, jei ištrauktas iešmelis sausas, biskvitas iškepė. Jeigu aplipęs tešla - kepti dar 5 - 7 minutes ir vėl tikrinti. Iškepusį biskvitą visiškai atvėsinti.




admin · 2021-08-01 09:00 · 270 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt