INGREDIENTAI: 120 gramų kiaušinių baltymų (apytikriai 3 L dydžio )
100 gramų cukraus
80 gramų kiaušinių trynių (4-5 L dydžio)
80 gramų kvietinių miltų
20 gramų aliejaus (saulėgrąžų ar rapsų)
15 gramų pieno
1 šaukštelis vanilinio cukraus (arba šaukštelio skysto medaus)
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Aliejų, pieną, vanilinį cukrų ir druską sumaišyti kartu.
2.
Baltymus su cukrumi išplakti iki standumo. Cukrus turi visiškai ištirpti.
3.
Į baltymus atsargiai įmaišyti trynius ir aliejaus - pieno masę. Įsijoti miltus. Atsargiai permaišyti. Supilti į nedidelę kepimo popieriumi išklotą formą (iškloti tiek pagrindą, tiek kraštus).
4.
Kepti iki 160 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, režimas su ventiliatoriumi apie 45-50 min. Jei kepsite be ventiliatoriaus, orkaitę įkaitinkite iki 180 C laipsnių. Patikrinti mediniu iešmeliu - įsmeigti ir ištraukti, jei ištrauktas iešmelis sausas, biskvitas iškepė. Jeigu aplipęs tešla - kepti dar 5 - 7 minutes ir vėl tikrinti. Iškepusį biskvitą visiškai atvėsinti.