INGREDIENTAI: Tešlai:
3 vienetai kiaušinių
150 gramų cukraus
150 gramų kvietinių miltų
130 gramų grietinėlės, 35% riebumo
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
pagal poreikį vanilinio cukraus
Kremui:
250 gramų kreminio sūrio (naudojau Philadelphia)
150 gramų maskarponės sūrio
100 gramų grietinėlės
100 gramų cukraus pudros
1 šlakelis citrinų sulčių
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Tešlai į dubenį suberti cukrų, įmušti kiaušinius ir plakti iki baltų putų. Berti vanilinį cukrų, druską, įmaišyti miltus, kepimo miltelius.
2.
Į kitą dubenį supilti grietinėlę ir išplakti, sudėti į dubenį su tešla, išmaišyti.
3.
Keksiukų kepimo formą iškloti popierinėmis keksiukų formelėmis, supilti paruoštą tešlą ir kepti įkaitintoje iki 165 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie apie 25 minutes.
4.
Kremui į dubenį supilti grietinėlę, dėti kreminį sūrį, maskarponę, suberti cukraus pudrą, įdėti vanilės, įpilti citrinų sulčių ir išplakti. Kremą sudėti į konditerinį maišelį, išspausti ant keksiukų.