INGREDIENTAI: 4 vienetai kiaušinių
1 stiklinė pieno
0.5 stiklinės kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų BAJORIŠKUS aukščiausios rūšies 405 C)
3 šaukštai cukraus
3 šaukštai sviesto
0.5 šaukšto vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kiaušinius išplakame su cukrumi, druska ir vaniliniu cukrumi.
2.
Į išplaktą kiaušinių masę supilame pieną ir lengvai išmaišome. Tuomet beriame miltus ir gerai juos įmaišome į tešlą.
3.
Kepimo inde išlydome sviestą. Ant išlydyto sviesto supilame tešlą ir dedame į įkaitintą orkaitę.
4.
Kepame apie 20 – 25 minutes 180 C laipsnių orkaitėje.
5.
Iškeptą blyną patiekiau su uogomis, tačiau galima valgyti ir su grietinėle, bananais ar karamelizuotais obuoliais.