TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Gilvinas Tauras Celestinas
Šventiškas pyragas su vištiena ir sūriu
Vištienos pyragas kišas

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
Tešlai:
200 gramų miltų
90 gramų sviesto (labai šalto, tarkuoto)
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštas vandens (ledinio)
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
3 vienetai kiaušinių
150 gramų vištienos (naudojau "Vilniaus Paukštyno" krūtinėlės pomidorų skonio kumpelį )
150 gramų bri sūrio
0.5 stiklinės pieno
1 vienetas svogūnų
1 sauja špinatų
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 žiupsnelis malti baltieji pipirai
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis malto muskato

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus su šaltu tarkuotu sviestu, berkite druskos ir energingai minkykite, kol masė taps biri. Įmuškite kiaušinį, supilkite ledinį vandenį ir minkykite, kol masė susijungs į vientisą tešlos gumulą (jei bus biri - įpilkite dar truputį vandens). Uždenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą pusvalandžiui, kad sukietėtų.

2.
Stalo paviršių pabarstykite miltais ir iš tešlos iškočiokite ploną apskritimą, bet jis turi būti 3 - 4 cm didesnis nei jūsų kepimo indas. Atsargiai įklokite šį tešlos apskritimą į sviestu pateptą tartos kepimo indą ir gražiai užspauskite tešlos kraštelius. Tešlos paviršių subadykite šakute ir dar padėkite į šaldytuvą 20 min.

3.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Tešlą uždenkite aliuminio folija, ant viršaus priberkite pupelių (kad neiškiltų tešla, o iškeptų lygi) ir kepkite 15 min., tada nuimkite foliją su pupomis ir dar kepkite 10 min.

4.
Įdarui keptuvėje įkaitinkite aliejų ir suberkite smulkintus svogūnus. Kepkite apie 4 min., kad svogūnai karamelizuotųsi. Sudėkite smulkintus špinatus ir dar pakepinkite, kol špinatai sukris. Keptuvės turinį sudėkite į iškeptą krepšelį. Berkite kubeliais smulkintą virtą vištienos krūtinėlės kumpelį.

5.
Kiaušinius išplakite su pienu, pipirais, druska bei muskatu. Užpilkite plakinį ant kumpelio su špinatais. Uždėkite ant viršaus plonomis riekelėmis pjaustyto bri sūrio.

6.
Dedame atgal į orkaitę ir kepame dar 20 - 30 min., kol viršus paskrunda ir iškepa. Skanaus!




admin · 2021-06-22 15:00 · 275 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt