TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina: Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės diena Tarptautinė mirusiųjų nuo AIDS atminimo diena Sekminės
Sluoksniuotos tešlos tortas su grietininiu kremu
Sluoksniuotos tešlos tortas su grietininiu kremu

Porcijų skaičius: 12


INGREDIENTAI:
700 gramų bemielės sluoksniuotos tešlos (apytikriai, 8 lapų)
250 gramų grietinės (riebesnės)
250 gramų kondensuoto pieno, saldinto
250 gramų sviesto
1 vienetas citrinų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sluoksniuotos tešlos lapus sudėti ant kepimo popieriaus, silikoninio kilimėlio ar miltuoto stalo (nelimpančio paviršiaus), pridengti švariu rankšluosčiu ir palikti valandėlę atitpirti. Jei naudojate vieną tešlos lakštą, jį supjaustykite į 8 vienodo dydžio lapus.

2.
Kiekvieną lakštą pakočioti, kol jis taps maždaug dvigubo ploto (iš stačiakampių į kvadratus).

3.
Tešlos lakštus sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą taip, kad tarpusavyje nesiliestų, subadyti šakute (kad kepdami per daug neiškiltų).

4.
Kepti į iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, kol pakils ir apskrus. Iškepusius išimti ir palikti atvėsti. Jei norite gražios, taisyklingos formos torto, dar karštų lakštus lygiai apipjaukite. Aš tortą darau kvadratinį, į kvadratinę lėkštę, todėl apipjaunu pagal jos kraštą. Apipjautus likučius ir vieną lakštą pasilieku papuošimui, juos sutrupinu.

5.
Minkštą sviestą išsukti su kondensuotu pienu iki vientisumo. Įmaišyti grietinę, įspausti citrinos sultis. Kremą uždengti ir 30 minučių dėti į šaldytuvą (kol atvės tešla).

6.
Ant lėkštės, kurioje rinksite tortą, dugno vidurio dėkite truputį kremo (taip tvirčiau laikysis formuojamas tortas). Dėkite vieną tešlos lakštą, aptepkite kremu, dėkite kitą lakštą, vėl tepkite kremu ir t.t. Kai uždėsite viršutinį lakštą, tortą šiek tiek švelniai paspauskite, tuomet užtepkite likusį kremą, pabarstykite trupiniais ir dėkite į šaldytuvą bent valandai, o geriausia - pernakt.


Patarimai:

Papildomai į trupinius tinka įmaišyti malto cinamono ar rudojo cukraus.


Jei mėgstate tortus su daugiau kremo, kremo ingredientų kiekį galite proporcingai padidinti.




admin · 2021-06-22 06:00 · 314 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt