TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-05-19 09:18
Pica su svirpliais

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
Tešlai:
300 gramų kvietinių miltų (Semolina)
250 gramų vandens (šilto)
200 gramų grikių miltų
50 gramų alyvuogių aliejaus
25 gramai svirpliai
4 gramai sausų mielių
pagal skonį druskos
Padažui:
250 gramų pomidorų (jaunų, mažų)
200 gramų balto vyno
100 gramų vandens
100 gramų alyvuogių aliejaus
50 gramų pomidorų pastos
20 gramų česnako
20 gramų rozmarino
pagal skonį druskos
Viršui:
200 gramų mocarela sūrio
200 gramų skilandžio
40 gramų sultenių (arba gražgarsčių)
40 gramų vynuoginių pomidorų
40 gramų alyvuogių aliejaus
20 gramų svirpliai (skrudintų)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Tešlai sausus produktus gerai sumaišyti.

2.
Kavamale ar kitu smulkintuvu susmulkinti svirplius, suberti į dubenį. Pilti alyvuogių aliejų, vandenį. Tešlą gerai išminkyti.

3.
Formuojami rutuliukai po 200 g tešlos. Šiltai, kambario temperatūroje laikomi 6 valandas, tuomet dedami į šaldytuvą 6 valandoms.

4.
Padažui smulkinti česnakai ir rozmarinai gerai apskrudinami alyvuogių aliejuje. Sudedama pomidorų pasta ir kepinama 2 minutes.

5.
Sudedami per pusę pjaustyti pomidorai, pilamas vynas, vanduo. Troškinama 20-30 minučių, kol sutirštėja. Įberiama druska. Atvėsinama.

6.
Iš tešlos formuojamas pagrindas, ant kiekvieno tepama 100 g padažo. Dedamas plonai pjaustytas skilandis, smulkintas mocarelos sūris, svirpliai.

7.
Kepama įkaitintoje iki 300 C laipsnių temperatūros picos krosnelėje 90 sekundžių.

8.
Tiekiama su salotomis, pomidorais, pašlakstoma alyvuogių aliejumi.


Patarimai:

Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9:30 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.




admin · 2021-06-22 00:00 · 288 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt