INGREDIENTAI: 240 mililitrų vandens
150 gramų miltų
100 gramų sviesto
4 vienetai kiaušinių (naudojau M dydžio)
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Vandenyje ištirpinti sviestą (kaitinti kol užvirs), įberti druskos ir sumažinti temperatūrą. Tada įsijoti miltus ir pastoviai maišyti, kol masė atšoks nuo sienelių ir sušoks į gumulą
2.
Nukelti nuo virykles ir truputi atvėsinti (kokias 3-4 min). Tada po vieną įmušti kiaušinius, po kiekvieno lėtai, bet kruopščiai išmaišant.
3.
Dėti į konditerinį maišą ir ant kepimo popieriumi išklotos skardos formuoti eklerus. Palikti tarp jų dosnius tarpus, bet kepdami jie pakyla apie 3 kartus.
4.
Kepti įkaitintoje orkaitėje 250 laipsnių temperatūroje ~6-7min, po to sumažinti temperatūrą iki 160 laipsnių ir kepti dar apie 15min.
5.
Į vidų galima dėti kremą. Tinka tortų, varškės kremai ir netgi rududu.