INGREDIENTAI: Tešlai:
400 gramų varškės
220 gramų miltų (apytikriai)
200 gramų grietinės
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštelis kepimo miltelių
Įdarui:
300 gramų varškės
80 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
Kepimui:
100 mililitrų aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlai varškę šakute petrinti su kiaušiniu. Dėti grietinę, išmaišyti. Berti persijotus kepimo miltelius ir miltus, išminkyti. Tešla turi nelipti prie rankų, jei lipnoka, berti dar šiek tiek miltų.
2.
Įdarui tešlą pertinti su kiaušiniu ir cukrumi. Papildomai galima dėti uogų ar vaisių gabaliukų.
3.
Tešlą padalinti į 16 vienodo dydžio kamuoliukų, kiekvieną iškočiokite į apskritimą. Į kiekvieną dėti įdaro, užlenkti ir užspausti kraštus.
4.
Keptuvėje įkaitinti aliejų ir kepti pyragėlius iš abiejų pusių, kol apskrus. Iškepusius dėti ant rankšluostinio popieriaus, kad sugertų riebalų perteklių.