INGREDIENTAI: šiek tiek kvietinių miltų (stalui pabarstyti)
Tešlai:
800 mililitrų kvietinių miltų (apytikriai)
200 mililitrų pieno
2 vienetai kiaušinių
70 gramų sviesto (tirpinto)
14 gramų sausų mielių
pagal skonį druskos
Įdarui:
3 saujos džiovintų baravykų
1 vienetas svogūnų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai pašildykite pieną iki šiltumo (kad užlašinus ant delno jaustųsi šiluma, bet nedegintų).
2.
Į dideli dubenį supilkite šiltą pieną, suberkite sausas mielės ir išplakite. Berkite druską, supilkite tirpintą sviestą ir išmaišykite, tada įmuškite 2 kiaušinius ir išplakite. Suberkite miltus ir išmaišykite ranka. Jei tešla skystoka įberkite 1/3 stiklinės miltų. Maišykite apie 3 min.
3.
Įdarui grybus iš vakaro užmerkite.
4.
Išmirkytus grybus ir svogūną smulkiai supjaustykite.
5.
Į keptuvę su šauktu aliejaus suberkite smulkintą svogūną ir grybus ir pakepinkite. Pagardinkite prieskoniais.
6.
Ant stalo paberkite miltų ir iškočiokite tešlą į 3-4 mm storio lakštą, o forma (puodeliu ar dubenėliu) išspauskite apskritimus. Ant kiekvieno apskritimo dėkite įdaro, užlenkite, suformuokite pyragėlį.
7.
Puode įkaitinti aliejų, sudėti pyragėlius ir kepti karštame aliejuje, kol apskrus iš abiejų pusių. Iškepus padėti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklių.