INGREDIENTAI: 500 mililitrų pieno
2 vienetai kiaušinių trynių
1 vienetas vanilės lazdelių
1.5 šaukšto cukraus
5 šaukšteliai kukurūzų krakmolo
Viršui:
300 mililitrų vandens
1 pakelis aviečių želė
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
400 ml pieno su vanile kaitinti iki užvirimo.
2.
Trynius, cukrų, krakmolą ir 100 ml pieno kruopščiai išplakti ir plona srovele supilti į karštą pieną, vis maišant. Trumpai pavirti, maišant, kol sutrištės. Supilti į taures, atvėsinti, tuomet dėti į šaldytuvą.
3.
Aveičių želė ištirpinti 300 ml karšto vandens, vis maišant. Sustingdyti šaldytuve. Kai sustings, supjaustyti ir uždėti ant sustingusio pudingo.