TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė: Jūros neperbrisi, kalno neperkasi
Juodos duonos padažas



INGREDIENTAI:
300 gramų jautienos sultinio
100 gramų juodos duonos (idealu - šiek tiek padžiūvusios)
100 gramų raudono vyno
60 gramų alyvuogių aliejaus
30 gramų česnako
1 pundelis petražolių
1 vienetas rozmarinų šakelių
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Puode arba keptuvėje įkaitinamas aliejus. Dedami smulkinti česnakai, rozmarinas, petražolės ir pasmulkinta juoda duona. Viskas apkepinama, iki kol gražiai apskrunda.

2.
Pilamas vynas ir kaitinama iki vynas nugaruoja

3.
Supilamas sultinys ir paverdama ant nedidelės ugnies apie 10 minučių

4.
Viskas sutrinama elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Perkošiama per sietelį.

5.
Paruoštas padažas pagal skonį pagardinamas druska bei pipirais.


Patarimai:

Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.


Šiuo padažu labai skanu gardinti jautieną su grikių pudingu ir burokėliais.




admin · 2021-06-20 06:00 · 277 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt