INGREDIENTAI: 1 litras vandens
600 gramų kvietinių miltų
400 gramų ruginių miltų
4 šaukštai cukraus (arba medaus)
3 šaukštai raugo (receptas čia)
2 šaukšteliai druskos
1 sauja sėklų mišinio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į dubenį suberti miltus, cukrų, druską ir sėklas, supilti vandenį. Užmaišyti tešlą. Įdėti raugą ir vėl gerai išmaišyti, kol gaunasi vientisa masė. Palikti tešlą beveik parai, kad iškiltų.
2.
Dėti tešlą į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Porą šaukštų atsidėti, tai bus raugas kitam kartui.
3.
Kepti 15 minučių prie 180 C laipsnių temperatūros ir dar 50 minučių prie 150 C laipsnių.