TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Gilvinas Tauras Celestinas
Nuostabus šokoladinis maskarponės pyragas
Nuostabus šokoladinis maskarponės pyragas

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
Pagrindui:
200 gramų šokoladinių sausainių
100 gramų graikinių riešutų
100 gramų sviesto (minkšto)
Įdarui:
500 gramų maskarponės sūrio
250 gramų juodojo šokolado
200 gramų grietinės
3 vienetai kiaušinių
150 gramų cukraus
100 gramų miltų
25 gramai kakavos
1 šaukštelis vanilės ekstrakto

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Stambiai sukapokite riešutus. Rankomis sutrupinkite sausainius ir sumaišykite su riešutais ir sviestu iki vientisos masės. 20 cm skersmens formos dugną ir šonus išklokite kepimo popieriumi. Įdėkite masę į kepimo formą ir suformuokite padą. Įdėkite kepimo formą į šaldytuvą.

2.
Šokoladą išlydykite. Trynius suplakite su 100 g cukraus iki standumo - masė turi būti tirštą ir standi (plakikliu gali tekti plakti apie 10 minučių). Sumažinkite plakiklio greitį ir paeiliui įmaišykite mascarpone sūrį ir šokoladą. Tada grietinę ir vanilės ekstraktą. Miltus sumaišykite su kakava ir persijokite, tada mentele (rankomis) įmaišykite į tešlą. Baltymus suplakite iki purumo ir berdami po truputį cukrų suplakite iki blizgios masės. Atsargiai dalimis įmaišykite baltymus į tešlą. Įdėkite tešlą į kepimo indą ir išlyginkite.

3.
Pašaukite į iki 150 C laipsnių įkaintą orkaitę (funkcija be ventiliatoriaus) ir kepkite 1 valandą - pyrago šonai turi būti sustingę, o viduriukas dar minkštas. Tada išimkite ir palikite pastovėti ramiai kepimo formoje 30 minučių. Tada išimkite iš kepimo formos ir ataušinkite ant grotelių.

4.
Ataušusį pyragą pabarstykite kakava ir, jei norite, papuoškite avietėmis ir plakta grietinėlė arba maskarpone kremu. Skanaus!




admin · 2021-06-15 15:00 · 272 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt