TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Judita Minvydas Eidmantė Liucijus Benedikta Benė
Silkės sriuba su pastarnokais

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
1 litras vandens
200 gramų silkės kaulų
200 gramų pastarnoko
200 gramų grietinėlės
100 gramų balto vyno (tinka nealkoholinis)
50 gramų svogūnų
20 gramų česnako
20 gramų aliejaus (naudojome kanapių)
5 gramai čiobrelių
5 gramai rozmarino
5 gramai peletrūno
pagal skonį druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Svogūnai ir česnakai susmulkinami ir apkepinami ant aliejaus, kol apskrus.

2.
Dedami smulkinti pastarnokai ir prieskoninės žolelės, dar pakepinama 5 min.

3.
Supilamas vynas. Jam nugaravus, pilamas vanduo, dedami silkės kaulai (surišti siūlais, arba merliumi, tam kad kaulai nepasklistų sriuboje) ir verdama ant silpnos ugnies 1 valandą.

4.
Tada kaulai išimami, supilama grietinėlė, ir paverdama 5 minutes.

5.
Viskas sutrinama elektriniu trintuvu. Kad sriuba būtų tobulai glotni, ją dar perkoškite per sietelį.

6.
Pagal skonį pagardinama druska.

7.
Šią sriubą tinka tiekti su silkės kapotiniu (jo receptą rasite čia) ir keptais pastarnokais.


Patarimai:

Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.




admin · 2021-06-15 00:00 · 260 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt