INGREDIENTAI: 2 neperaugusių (jaunų) cukinijų
500 g sluoksniuotos bemielės tešlos
2 pakeliai pusriebės varškės
2 v. š. grietinės
1 kiaušinis
200 g fermentinio sūrio
3 skiltelės česnako
1 patinkančios spalvos paprika
druska (pagal skonį)
malti kvepiantieji pipirai
1 sauja baziliko lapelių
1 sauja krapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
Atšildyta tešla išklojau stečiakampį kepimo indą. Tešlos kraštus (apie 2 cm.) nuo viršaus įpjoviau, kad kepant, pyrago šonai būtų purūs. Varškę sumaišiau su smulkintais bazilikų lapeliais, krapais, sutrintais česnakais, grietine, kiaušiniu. Pagardinau druska. Viską gerai išmaišiau iki vientisos masės. Pagamintą įdarą sudėjau į kepimo indą ant tešlos. Iš paprikos išėmiau sėklas, supjausčiau ją juostelėmis ir išdėliojau ant įdaro viršaus. Nuplautas cukinijas supjausčiau plonomis riekelėmis. Riekeles eilėmis išdėliojau ant paprikų. Pabarsčiau druska ir maltais kvepiančiaisiais pipirais. Kepiau 200 laipsnių orkaitėje 40 min. Baigiant kepti, pyrago viršų apibarsčiau tarkuotu sūriu. Skanaus!