TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina: Tarptautinė diena be dietų
Šokoladinis tortas su Nutella kremu
Šokoladinis tortas su Nutella

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
Biskvitui:
4 vienetai kiaušinių (M dydžio, kambario temperatūros)
140 gramų cukraus
90 gramų miltų
50 mililitrų kapučino (šokoladinio, biskvito sulaistymui)
40 gramų kakavos
4 šaukštai vandens (karšto)
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
šiek tiek kakavos (pabarstymui)
Kremui:
300 gramų graikiško jogurto (be priedų)
300 gramų grietinėlės, 35% riebumo
160 gramų šokoladinio kremo nutella
100 gramų cukraus
70 mililitrų vandens
15 gramų želatinos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinius, vandenį ir cukrų gerai išplakti, plakti apie 7 - 8 minutes. Suberti persijotus miltus, sumaišytus su kakava ir kepimo milteliais, ir atsargiai išmaišyti.

2.
Torto formos (20 cm skersmens) dugną iškloti kepimo popieriumi ir supilti tešlą. Kepti 180 C laipsnių temperatūrojeapie 35 - 40 minučių, ar iškepė, patikrinti mediniu pagaliuku.

3.
Iškepusį ir šiek tiek atvėsusį biskvitą išimti iš formos, apversti ant grotelių ir palikti visiškai atvėsti. Vėliau supjaustyti į 3 lakštus.

4.
Kremui želatiną užpilti vandeniu ir palikti išbrinkti 10 minučių. Po to pašildyti, kad visiškai ištirptų.

5.
Nutelos kremą truputėlį pašildyti, kad jis būtų skystesnis. Jogurtą išplakti su cukrumi ir sumaišyti su nutelos kremu. Po truputį įmaišyti želatiną. Grietinėlę išplakti iki standžių putų ir įmaišyti į jogurto - nutelos kremą.

6.
Į švarią torto formą dėti 1 biskvitą, jį apšlakstyti šokoladiniu kapučinu, dėti trečdalį kremo, vėl dėti biskvitą, sulaistyti kapučinu ir taip, kol surinksite visą tortą. Viršų aptepti kremu.

7.
Dėti į šaldytuvą, kad susitingtų bent 3 - 4 valandoms arba per naktį. Pabarstyti kakava, puošti pagal savo fantaziją.




admin · 2021-06-14 12:00 · 284 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt